Ankieta

Prosimy o zakreślenie właściwych odpowiedzi.


Dla pierwszych 100 osób, które wypełnią ankietę i wyrażą zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przygotowaliśmy upominek w postaci kubka.


1. Proszę podać płeć:

kobietamężczyzna

2. Status zawodowy:
(można zaznaczyć więcej niż jedną odpowiedź)

niepracujący/caczynny/a zawodowoemeryt/rencista

3. Wiek:

60 - 65 lat65 – 70 lat71 – 75 lat76 lat i więcej

4. Wykształcenie:

podstawowezawodoweśredniewyższe

5. Miejsce zamieszkania:

wieśmiasto do 50 000 mieszkańcówmiasto powyżej 50 000 mieszkańców

6. Czy jest Pan/Pani słuchaczem Uniwersytetu Trzeciego Wieku?

taknie

7. Jakie są główne motywy uczestniczenia Pana/Pani w zajęciach na Uniwersytecie Trzeciego Wieku?

realizacja i rozwijanie własnych zainteresowań i pasjiutrzymanie sprawności intelektualnej i fizycznejchęć spotkań z ludźmidużo wolnego czasunie dotyczy

8. Jak spędza Pan/Pani wolny czas?

wyjście do kina, teatru, itp.sport i aktywne spędzanie czasusurfowanie po internecieodpoczynekpomoc rodzinie

9. Jeśli korzysta Pan/Pani z internetu to jakich informacji poszukuje?

zdrowieurodadietasport, rekreacjainne

10. Ile czasu dziennie poświęca Pan/Pani na surfowanie po internecie?

do 1 godziny1 – 2 godzinypowyżej 2 godzin

11. Skąd bierze Pan/Pani wiedzę na temat zdrowego odżywiania się?
Proszę zaznaczyć maksymalnie 2 odpowiedzi.

z internetuz telewizjiz prasy
z innego źródła. Jeśli tak to jakiego? Proszę wpisać źródło

12. Co według Pana/Pani jest najważniejsze dla utrzymania zdrowia?
Proszę zaznaczyć maksymalnie 2 odpowiedzi.

prawidłowe odżywianie sięaktywność ruchowahigiena osobistakontrola lekarskainne

13. Jak często spożywa Pan/Pani mięso drobiowe?*

codzienniekilka razy w tygodniukilka razy w miesiącunie spożywam
* - jeśli w pytaniu 13 zaznaczył Pan/Pani odpowiedź d, proszę nie wypełniać dalszej części ankiety.

14. W jakiej formie najczęściej przygotowuje Pan/Pani mięso drobiowe?

gotowanepieczonesmażonena parzegrillowanewędzone

15. Dlaczego spożywa Pan/Pani mięso drobiowe?
(można zaznaczyć kilka odpowiedzi)

z przyzwyczajeniaze względu na smakze względu na możliwości jego przygotowaniaze względu na cenęze względu na walory zdrowotneze względu na dostępność

16. Czym kieruje się Pan/Pani podczas wyboru rodzaju mięsa?
(można zaznaczyć więcej niż jedną odpowiedź)

łatwością przyrządzeniawalorami zdrowotnymicenąkrajem pochodzeniasposobem pakowaniacertyfikatami jakościproducentem

17. Czy uważa Pani/Pan, że spożywanie mięsa drobiowego ma pozytywny wpływ na zdrowie?

jest bardzo zdrowejest zdrowejest neutralnejest szkodliwe dla zdrowia

18. Z jakimi mitami na temat spożywania mięsa drobiowego spotkał się Pan/Pani? Proszę wymienić.

19. Jakie według Pan/Pani są najważniejsze zalety polskich produktów?

niski stopień przetworzeniaoryginalność odmian oraz recepturwysoka jakośćcenaświeżośćżadne

20. Gdzie najczęściej kupuje Pan/Pani mięso drobiowe?

supermarket/sklep wielkopowierzchniowysklep osiedlowytargowiskood znajomego hodowcy

21. Czy kraj pochodzenia mięsa drobiowego ma wpływ na Pan/Pani decyzje zakupowe?

taknienie mam zdania

Dane Uczestnika:

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego